Kjenner du til Empirekvartalet som ble forvandlet til et hovedverk i norsk etterkrigsmodernisme?

Regjeringskvartalet fremstår i dag som en helhet, et byrom utviklet gjennom flere år og med ulike arkitektoniske kvaliteter. Regjeringskvartalet med høyblokka, Y-blokka og det omkringliggende byrommet blir ansett som et hovedverk i norsk etterkrigsmodernisme. Naturbetong ble tatt i bruk som fasademateriale og arkitekt Erling Viksjø og kunstnerne Pablo Picasso og Carl Nesjar klarte å kombinere et uttrykk som brakte natur, kunst og tradisjon inn den moderne byen.

Området fikk betydelige skader etter terrorangrepet 22. juli 2011 og arbeidet med å gjenreise kvartalet er godt i gang. Mens reguleringsplanene åpner opp for riving, nybygg og modernisering skriker vernekrefter for bevaring.

Ved antikvar Siri Hoem, Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus og kunsthistoriker Berit Johanne Henjum, Byantikvaren.