En vandring i gravlundene på Oslo øst.

Gravlunder er steder for sorg og ro, men også smittevern og sosialpolitikk. Hvem var ofrene for byens pestbølger og koleraepidemier? Hvem ble lagt i jorda som fattiglik og hvem fikk barnekoret fra Waisenhuset til å følge seg til graven?

Reserver plass her [FULLT]

Hør om byens epidemier, byveksten og arbeidet for å flytte byens gravlunder ut fra bykjernen. På veien vil dere høre gravernes dramatiske historier og møte noen av de dødes fortellinger. Vandringen er en respektfull og litt skummel oppdagelsesferd blant de dødes kulturminner på Oslo øst.

Vi starter starter ved pestmonumentet på Krist kirkegård og tar veien videre til Ankerløkka og Tøyen kolerakirkegårder. Vi stopper ved den fredete jødiske gravlunden og avslutter i Sofienbergparken, parken som skjuler 60 000 graver.

Ved historiker Johanne Bergkvist og kulturhistoriker Unn Hovdhaugen ved Oslo Byarkiv

Oppmøte: Krist kirkegård, inngang Grubbegata

Foto: Harriet Flaatten / Oslo Museum