På sommerens tredje byvandring kan du bli med på Oslos reise fra å være en liten provinsby til å bli en sentral hovedstad.

Ta turen fra Bankplassen til Slottet, og se hvordan bylandskapet gikk gjennom omfattende forandringer i siste halvdel av 1800-tallet. Nye bygninger, representative gater og byrom tok form. Hovedstaden ble bygget.

Vandringen tar for seg de store endringene byen gikk gjennom da den etter 1814 gikk fra å være en provinsby til å bli hovedstad og landets politiske, administrative og kulturelle sentrum.

Tema: Politisk, kulturell og fysisk byutvikling ca. 1814–1905
Turguide: Journalist og Osloguide Liv Berit Tessem

Av hensyn til smittevernbestemmelsene vil det være begrenset antall plasser. Billetter reserveres i forkant via Ticketco. Oppmøtested oppgis på billetten.

Reserver billetter her  – Denne byvandringen er dessverre fullbooket. Send en mail til mm@oslomuseum.no for å melde din interesse, så kan vi sette deg opp på venteliste dersom det skulle åpne seg en plass. Spesifiser hvilken byvandring du er interessert i.

I sommer kan du være med på fem vandringer gjennom Oslos gater, der vi utforsker byens utvikling fra middelalderen til i dag.