Digitalt Kjenn din by-program

En sofatilpasset Kjenn din by-serie hvor vi tar turen innom temaene: parkliv på vestkanten, bolig- og industrihistorie på Carl Berner og Bjølsen. På menyen står også en krigsvandring med Byantikvaren. 

Digital byvandring

Bjølsen med Bull

Bli med på en digital reise fra Bjølsens bolig- og industrihistorie og til Nordre gravlund. På gravlunden får du høre om kjente- og ukjente personer som på hver sin måte har satt sine spor i byhistorien.

Fredag 1. mai lanserer vi en digital historieuke som inneholder en film formidlet av Bernt Bull (Oslo Museum), et vandrekart og en quiz. Følg med her og ikke minst på Bymuseet sitt Facebook-arrangement for spennende innhold.

Digitalt vandrekart

Vil du gå din egen byvandring på Bjølsen og Sagene? 

Nytt digitalt kart som kan lastes ned her eller på bildet (Pdf)

Digital byvandring

Carl Berner

Hvilke krefter er det som har drevet byutviklingen gjennom tidene? Carl Bernes plass er et av byens eldste trafikknutepunkter og gir oss en følelse av byens puls. Fra 12. mai blir det lansert film, quiz og en historisk overraskelse.

Digitalt vandrekart

Vil du gå din egen byvandring på Carl Berner?

Last ned kartet her eller ved å trykke på bildet

Digital byvandring

Grønt & skjønt

Fra 19. mai: Vil du vite mer om historie til parkene? Parkene i Oslo har aldri vært mer populære. Mange nye brukere har strømmet til og tatt i bruk stier, benker, plener, lekeplasser og treningsapparater. Linken Apall-Olsen tar deg med på en opplevelsesrik tur i Oslos aller grønneste lunger.

Digitalt vandrekart

Grønt og skjønt: Parker i bydel Frogner

Vil du gå din egen vandring i parkene på Frogner? Last ned det digitale vandrekartet i Pdf her eller ved å trykke på bildet

Digital byvandring

Da diktaturet kom til Norge

Fra 26. mai: Hva gjør et diktatur med en by som Oslo?
Den 9. april 1940 marsjerte tyske tropper oppover Karl Johans gate for første gang. Lite visste byens innbyggere at dette var starten på fem år med krig.

Byantikvar Janne Wilberg forteller om krigens mørke sider: om nazifisering, fengsling og tortur, sensur og propaganda, men også om motstandsarbeid, sivil ulydighet og personlig mot.

PROGRAM
Episode 1: tirsdag 26. mai.
Quiz: onsdag 27. mai
Episode 2: Torsdag 28. mai
Digitalt vandrekart: torsdag 28. mai

DEL 1

DEL 2

Digitalt vandrekart

Da diktaturet kom til Norge

Vil du gå din byvandringen på egenhånd eller med din egen lille gruppe?

Last ned det digitale vandrekartet (Pdf) her eller ved å trykke på bildet