Hvordan fungerte straffesystemet i Norge før i tiden, og hvem var fangene? Bli med på en kveld med fengslende byhistorie.

Før kriminalloven av 1842 var straffearbeid den vanligste formen for frihetsstraff. Straffen utspilte seg da i slaverier eller tukthus, og fra 1851 også i det nye Botsfengselet på Grønland.

Denne kvelden kan du bli med inn i Grønland kirke og høre om tvangsarbeid, straffeanstalter og utvikling av kriminalomsorgen i byen, og få et innblikk i den spennende straffehistorien i Oslo.

Ved Marte Ofstad fra Interkulturelt Museum og Caroline Juterud fra Oslo byarkiv.

Reserver billetter her

Din trygghet er viktig for oss. Som et smitteverntiltak må publikum forhåndsbestille plass, selv om arrangementene er gratis.

Kjenn din by blir i høst arrangert ulike steder i byen, men innendørs, slik at vi oppfyller kravet om minimum en meter avstand mellom publikum. Les mer om hva vi gjør for å ivareta din trygghet.

Se resten av høstens byvandringer her