Åpningstider: Bymuseet og Teatermuseet: Tir.–søn. kl. 11–16 | Arbeidermuseet: Ons.–søn. kl. 11–16 | Interkulturelt Museum: Tir.–søn. kl. 11–16

Bli med inn i figurteaterskapers Karel Hlavatý sitt fantasiunivers. Se dukker, tegninger og fotografier fra mannen bak Titten Tei.

En hyllest til den tsjekkiske figurteaterkunstneren Karel Hlavatý.

I 2019 var det 100 år siden den tsjekkiske figurteaterkunstneren Karel Hlavatý ble født. Hlavatý kom til Norge i 1968 og ble en foregangsperson for norsk figurteater. I anledning 100-årsmarkeringen produserte UNIMA Norge en utstilling med hans arbeider. Utstillingen vises nå på Teatermuseet som en del av den internasjonale figurteaterfestivalen Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo.

I utstillingen får du se et spekter av Hlavatýs arbeider, fra flere versjoner av marionettedukken Titten Tei, kjent fra NRK, til fargerike stangdukker, masker og hånddukker brukt til undervisning eller forestillinger ved blant annet Det Norske Teatret, Nils Klim Teateret i Bergen og Hordaland Teater.

ENGLISH

Samtidig med åpningen lanseres katalogen Høyt og lavt i norsk teater, skrevet om og av figurteaterkunstneren, med bidrag fra blant annet datteren Miriam Hlavatý og forfatter og teaterkunster Anne Helgesen. Utdrag fra Karel Hlavatýs egen bok Dukketeater fra 1970 gjengis også i katalogen. Redaktør av boken er Anne Helgesen. Du får kjøpt boken i museumsbutikken.


Utstillingen er laget av UNIMA Norge og er en del av den internasjonale figurteaterfestivalen Go Figure! Støttet av Oslo kommune og Kulturdepartementet.

Alle foto: Øyvind Skar

Kulturdepartementet

Praktisk Informasjon