Norges mest sammensatte bydel i Norge, med høy fattigdom og dårlige levevilkår, skal løftes. Kunstnerne Ane Hjort Guttu og Amelia Beavis-Harrisons politiske kunstprosjekter inviterer publikum til å spørre seg hvem Grønland skal løftes for.

Politikerne har vedtatt å løfte Grønland, organisasjoner og bydelens egne beboere mobiliserer, og eiendomsutviklere og næringsliv driver byutvikling. I den pågående gentrifiseringsprosessen spør vi oss: hvem sine hensyn blir vektlagt og hvilke strategier og eierinteresser ligger bak utviklingen som nå skjer på Grønland?

Kunstnerne Ane Hjort Guttu og Amelia Beavis-Harrison undersøker kreftene som styrer byutviklingen på Grønland. Slik utfordrer «Kampen om Grønland» en økonomisk motivert byutvikling og inviterer til spørsmål rundt hvilke verdier som står i fare for å forsvinne.

 


Amelia Beavis-Harrison (f. 1986): kunstner kjent for å bruke performance-installasjoner for å sette søkelyset på sosialpolitisk problematikk. Tirsdag 17. april lanserer hun installasjonen The War Room med en performance.

Ane Hjort Guttu (f.1971): kunstner og filmskaper som i flere av sine verk fokuserer på frihet og makt gjennom film og poetisk fiksjon.  I utstillingen viser vi Uten tittel (Byen om natta).

Praktisk Informasjon