Året er 1920: Hvordan er husmødrenes stilling i samfunnet? Og hvordan er livet på fabrikken? En kveld med åpent museum, kaffebesøk i arbeiderleiligheten Brenna og miniforedrag i Hønse-Lovisas hus.
Fredag 30. september er du velkommen til Sagene for å høre mer om hvordan det var å være husmor på 1920-tallet, og hvordan arbeiderne levde på denne tiden. Ekteparet Grue inviterer på kaffe og halvfersk bakst i arbeiderleiligheten sin i Sagveien, og i Hønse-Lovisas hus blir det åpen kafé og miniforedrag om husmorsrollen i mellomkrigstida. Museet holder også åpent hele kvelden.
Det er begrenset antall plasser i arbeiderleiligheten og på Hønse-Lovisas hus, så kom i god tid om du vil sikre deg plass!
Kaffebesøk i arbeiderleiligheten Brenna anno 1920
kl. 17.30, 18.30 og 19.30
Oppmøte og påmelding: Arbeidermuseet, Sagveien 28
Året er 1920. I håp om nye bekjentskaper har Anna disket opp med kaffe og halvfersk bakst og inviterer inn til kaffeslabberas i Sagveien 8. Ektemannen Krestoffer jobber lange dager nede på Seilduken, Anna selv sluttet på fabrikken da de giftet seg. Nå arbeider hun hjemmefra med sy-oppdrag for andre.
I dialog med publikum forteller ekteparet om boligforhold og arbeidsliv i Kristiania på starten av 1900-tallet. Hvordan er husmødrenes stilling i samfunnet og hvordan står det egentlig til med tekstilproduksjonen?
Åpent museum på Arbeidermuseet
kl. 17.00–21.00
Hvor: Arbeidermuseet, Sagveien 28
Åpen kafé og miniforedrag på Hønse-Lovisas hus
Åpen kafé kl. 17.00–21.00
Miniforedrag med kulturhistoriker og driver av Diesen kolonial, Sjur Harby, kl. 18.15 og 20.15
Miniforedrag med journalist og forfatter Maria Berg Reinertsen kl. 19.15
Hvor: Hønse-Lovisas hus, Sandakerveien 2
Hvordan var det å være husmor i mellomkrigstida? Historiker Hilde Sandvik gir to korte foredrag på en morsom og lettbeint måte. Varighet ca. 20 minutter. Sammen med historiker Gro Røde fra Arbeidermuseet vil Sandvik også åpne for spørsmål og samtale.
Arrangementet er del av Forskningsdagenes Researchers’ Night