Herman Berthelsen har skrevet mange bøker om spesielle sider av norsk teater- og forlystelses-liv, om sirkusartister, utstilling av skjeggete damer og siamesiske tvillinger og mye mer. Nå kommer han til Teatermuseet og tar for seg de mange varieteene som fantes i hovedstaden.

Herman Berthelsen har skrevet mange bøker om spesielle sider av norsk teater- og forlystelses-liv, om sirkusartister, utstilling av skjeggete damer og siamesiske tvillinger og mye mer. Nå tar han for seg de mange varieteene som fantes i hovedstaden. I et humørfylt kåseri tar han oss med, ikke bare til Dovrehallen og Eldorado, men til mange andre kjente og ukjente varieteer. På varieteene opptrådte norske skuespillere og operasangere sammen med sjonglører og kvelerslanger, tryllekunstnere og klokkespillere. Dette er en forholdsvis ukjent side av norsk teaterhistorie.

Søndag 20. november kl. 13 kommer han til den vakre ballsalen i Frogner hovedgård. Arrangementet er åpent for alle. Velkommen! Arrangemenetet er del av Teatermuseets venner sitt program.

Forhåndskjøp billetter her

Du kan også kjøpe billetter ved ankomst i besøkssenteret på museet. Vær tidlig ute – det blir fort fullt!

Herman Berthelsen har teatererfaring fra Jens Book Jenssens revyer, skrev flere revytekster sammen med Dag Frøland, har holdt mange kurs og skrevet lærebok i amatørteater – og han har underholdt med buktaling og trylling, ved siden av sin jobb som redaktør og forlagsredaktør i Cappelen.