Covid-19: Utstillingene er midlertidig lukket. Butikken på Bymuseet er åpen fra lørdag 8. mai. Les mer | Digitale opplevelser

Inspirert av polhelten Nansen, som satte ski på en kjelke for å komme fortere frem, har kunstner Sayed Sattar Hasan blandet håndverkstradisjoner og kultursymboler fra Pakistan og Norge. Resultatet: En helt egen hybrid-kjelke.

Kan en pakistansk dagseng bli til en kjelke? Sammen med skimaker Thomas Aslaksby har Hasan laget en charpai, en pakistansk divan, om til en kjelke. Når kulturer møtes og blandes kan det komme helt ny kulturhistorie og helt nye gjenstander ut av det, som en charpai-kjelke.

Charpaibeina er laget av Tayyab Hussain i Pakistan og setet er vevd av Ruhkaia og Iqbal fra lokalmiljøet på Grønland.

Sayed Sattar Hasan er en britisk kunstner med utdannelse fra Goldsmiths. Han er bosatt i Norge og utforsker spørsmål rundt tradisjon, kulturarv og tilhørighet. Hasan jobber ut i fra tanken om å synliggjøre det komplekse og humoristiske i hverdagen.

Utstillingen er i 2. etasje

Prosjektet er produsert av TrAP

 


Din trygghet er viktig for oss, og vi legger derfor til rette for et smittevernsikkert besøk. Les mer om våre smitteverntiltak her. Fra og med 29. oktober 2020 er det påbudt å bruke munnbind innendørs på offentlige steder når det kan være vanskelig å holde avstand. Derfor ber vi deg om å bruke munnbind når du besøker oss.

 

Testing av charpaien

Praktisk Informasjon