Vi har åpent! Fra lørdag 29. mai kan du besøke alle våre utstillinger igjen. Les mer | Digitale opplevelser 

Hva er typisk Grønland? Dette forsøker ungdommer fra bydelen å svare på i den nye gateutstillingen Grøntland. Se utstillingen i Olafiagangen fra fredag 9. juli.

Hvilket bilde har folk flest av Grønland? Og stemmer bildet med virkeligheten, eller oppleves bydelen annerledes for folk som bor og lever i området? Denne utstillingen er laget av ungdommer som bor på og i nærheten av Grønland, som har undersøkt spørsmålet; «Hva er typisk Grønland?».

Mediene har skapt et bilde av Grønland som et problemfylt område. Men folk flest lever helt vanlige liv her. Ungdommene som bor her mener befolkningen er mer sammensatt enn det ser ut som i gatene. For dem er det typiske med Grønland at det er en plass de kan henge med venner, handle mat de ikke finner andre steder og spise godt og rimelig på restaurant.

Samtidig blir det dyrere og dyrere å leve i området. Ungdommene har selv erfart at folk herifra må flytte vekk. De mener at «Gentrifisering er blitt typisk Grønland».

Besøk gateutstillingen fra 9. juli for et nærmere blikk på hvordan ungdommene som bor her ser på bydelen sin.

Hva er Grøn(t)land for deg? Send oss gjerne noen tanker på museets Instagramkonto @interkultureltmuseum.


Utstillingen er laget av Karthiga Santhamurali, Yonis Ahmed, Emanuel John Ditta, Lavin Yousif Kader, Mohammad Varyam Haidar, Moaad Oussalem og Gloria Okemunto i samarbeid med kunstner og kurator Nicole Rafiki. Prosjektet er et samarbeid mellom Interkulturelt Museum og JOY.

Støttet av: Kulturtanken, Oslo Kommune, Interkulturelt Museum, JOY