Vi har åpent! Fra lørdag 29. mai kan du besøke alle våre utstillinger igjen. Les mer | Digitale opplevelser 

I 50 år har hverdagshelt og frisør Freddy Larssen klippet fra salongen sin på Grønland. Nå er tiden moden for å hedre mannen bak institusjonen «Freddy frisør». Fotograf Ric Francis har dokumentert stemningen i Freddys salong og fra 13. april kan du se utendørsutstillingen foran Grønland kirke.

Freddy Larssen har stelt ved folks hår og psyke så lenge at han har blitt en del av nabolagsidentiteten på Grønland. Salongen som ligger rett over gata fra Grønlands kirke har vært en naturlig sosial møteplass på tvers av generasjoner og sosial status. Kundene til Freddy er trofaste og strekker seg fra politimestre, spanere i politiet, til byens originaler. Oppskriften på suksessen til nabolagsfrisøren ligger hos Freddy selv og mannen har blitt et forbilde og en populær rådgiver for resten av smånæringen på Grønland.

«Enhver som har klipt seg hos Freddy har følt seg bedre etter at de har gått ut, noe som ikke bare skyldes frisyren, men den måten de er blitt møtt på, lyttet til og snakket med. Freddy har også vært behjelpelig med å hjelpe andre butikker i nabolaget med råd og praktisk hjelp i etableringsfasen, noe som har vist seg viktig for hva Grønland har blitt».

Lars Martin Dahl, Sogneprest Gamlebyen og Grønland menighet

Grønland Herrefrisør er en av mange enkeltbedrifter på Grønland som skaper et pulserende og mangfoldig handleliv i Oslo. Historisk har Grønlandsleiret vært en av Oslos viktigste handlegater og Freddy har vært vitne til den raske utviklingen.

(..) Så kom de nye kjøpesentrene. Da måtte mange butikker legge ned. Det var jo ikke parkering her, og det var visst spennende å gå i et senter å handle. En periode var det bare jeg og kiosken ved siden av som holdt stand. Men så kom jo etter hvert våre nye landsmenn, og de kan butikk.

Freddy Larsson, frisør

Salongen til Freddy har stått støtt på tross av konkurranse fra nyetablerte kjedebutikker. Med hjerte for kundene sine og Grønland som nabolag er herrefrisøren et kroneksempel på liten enkeltstående bedrift som har skapt samhold og glede i hverdagen til folk på Grønland.