Med isoporkuler, blomsterpinner, maling, garn, tøybiter, plastposer og gamle klesplagg tryller vi fram morsomme og unike dukker! Ta med barna å drop in-verksteder på Teatermuseet i sommer.

I sommer kan du ta med barn, barnebarn, nieser, nevøer og venner på figurteaterverksted på Teatermuseet. Lag stangdukker med Vibeckes Marionetteteater, plastfigurer med Heta Kerokoski og unike dukker av gamle klesplagg med Anima Mundi Figurteaterkompani. Du kan også få med deg barnevennlig omvisning i utstillingen «Karel Hlavatý og hans dukketeaterkunst».

Verkstedene passer for barn 6–12 år. Meld din interesse ved ankomst i besøkssenteret.

Vibeckes Marionetteteater

Lørdag 4. juni kl. 12–15

Med isoporkuler, blomsterpinner, maling, lim, garn og tøybiter tryller vi frem magiske stangdukker! Barna får lære å lage sine egne stangdukker som er enkle å bevege og spille med. Når dukken er ferdig, kan barna sammen med forfatter Tobias Nordbø lage små dukkespill.

Dersom dere har med knapper, blonder og annet «stasj» er det ekstra gøy! Ta gjerne på klær som tåler litt lim og maling!

Plastopia med Heta Kerokoski

Lørdag 11. juni kl. 12–15

Visste du at plastposer kan leve? At med litt hjelp av saks, teip og lim så kan de formes til levende vesener som kan puste, bevege seg og kanskje fly, sloss eller danse? Kun fantasien setter grenser når vi jobber med plastposedukketeater.

Plastposefigurmaker og -fører Heta Kerokoski lærer barna hvordan de kan lage figurer av plastposer og det du tenker kan være morsomt å lage figurer av. Etter å ha laget en figur, gir Heta en innføring i hvordan barna kan få figurene til å leve, og hvordan man kan leke sammen med dem!

Ta med en venn (eller en plastpose) – og kom på verksted!

Anima Mundi Figurteaterkompani

Lørdag 2. juli kl. 12–15

Har du noen gang lurt på hvilke skapninger som bor i klesskapet ditt? Du har kanskje hørt om sokkedukker, men her finnes det en hel verden av muligheter som bare venter på å få åpnet øynene og tittet seg litt rundt! På dette lille verkstedet er det kun fantasien som setter grenser. Her forvandles gamle filler til alt fra merkelige romvesener og jungeldyr til lurifakser, rakkerfanter og nye lekekamerater.

Bli med Anima Mundi Figurteater og pust liv i gamle klesplagg på Teatermuseet.

Sparebankstiftelsen
Kulturdepartementet

Praktisk Informasjon