Vi har åpent! Fra lørdag 29. mai kan du besøke alle våre utstillinger igjen. Les mer | Digitale opplevelser 

VIKTIG INFO: Dette arrangementet vil bli avlyst eller utsatt som følge av nye smitteverntiltak fra Oslo kommune. Det kommer mer informasjon om dette snart. Alle som har reservert plass til arrangementet vil bli kontaktet med relevant informasjon.

Fjorten jødiske barn fra Wien ble værende igjen på en sommerleir i Oslo i 1938. Dette er deres historie. Historien om et jødisk barnehjem og barna som ble reddet fra nazistene. Bli med på en intim, rørende og sterk filmvisning.

I 1938 var Hitler i anmarsj i Østerrike og flere jødiske barn var sendt fra sine foreldre i Wien for å delta på sommerleir i Oslo. Da turen nærmet seg slutten valgte flere av foreldrene å la barna bli igjen som følge av den tilspissede situasjonen på kontinentet. Dette er historien om de fjorten barna som ble igjen, og som ble tatt hånd om av den modige tysk-russiske barnepsykologen Nina Hasvoll.

Filmen blir introdusert av regissør Nina Gründfeld, som er datteren til et av barna som oppholdt seg på det jødiske barnehjemmet.

Utstillingen Krig og hverdagsliv er åpen etter filmen.

Din trygghet er viktig for oss. Som et smitteverntiltak må publikum forhåndsbestille plass, selv om arrangementene er gratis.

Digitalt foredrag med Janne Wilberg: En bunker kommer aldri alene

Oslo rommer en spennende bunkerhistorie som er ukjent for mange. Sett deg til rette i sofaen og bli med på en historisk reise fra ditt eget hjem. Se opptaket fra live-sending her.

Opptak fra torsdag 4. mars kl. 18.00

Se mer →
Live-foredrag | Opptak