VIKTIG INFO: Dette arrangementet vil bli avlyst eller utsatt som følge av nye smitteverntiltak fra Oslo kommune. Det kommer mer informasjon om dette snart. Alle som har reservert plass til arrangementet vil bli kontaktet med relevant informasjon.

Fjorten jødiske barn fra Wien ble værende igjen på en sommerleir i Oslo i 1938. Dette er deres historie. Historien om et jødisk barnehjem og barna som ble reddet fra nazistene. Bli med på en intim, rørende og sterk filmvisning.

I 1938 var Hitler i anmarsj i Østerrike og flere jødiske barn var sendt fra sine foreldre i Wien for å delta på sommerleir i Oslo. Da turen nærmet seg slutten valgte flere av foreldrene å la barna bli igjen som følge av den tilspissede situasjonen på kontinentet. Dette er historien om de fjorten barna som ble igjen, og som ble tatt hånd om av den modige tysk-russiske barnepsykologen Nina Hasvoll.

Filmen blir introdusert av regissør Nina Gründfeld, som er datteren til et av barna som oppholdt seg på det jødiske barnehjemmet.

Utstillingen Krig og hverdagsliv er åpen etter filmen.

Din trygghet er viktig for oss. Som et smitteverntiltak må publikum forhåndsbestille plass, selv om arrangementene er gratis.

Oslohistorieseminaret 2020

«DET OKKUPERTE OSLO»
I 2020 er det 80 år siden Norge ble okkupert under 2.verdenskrig, og 75 år siden freden. Oslo Byarkiv, Byantikvaren i Oslo og Bymuseet inviterer til åpent historieseminar med temaet Oslo i krigstid.

Lørdag 6. februar 2021 kl. 11-15.30

Se mer →
NY DATO: Lørdag 6. februar 2021