Norske krigsveteraner møter vår tids flyktninger i denne dokumentaren. Hvilke likheter og ulikheter finner vi i krigsfortellinger på tvers av landegrenser, og fra ulike tider?

I dokumentarfilmen deler krigsveteraner og dagens flykninger sine erfaringer fra en hverdag med krig. Sammen utforsker de fordommer, rasisme og diktatur i et historisk perspektiv.

Før filmen presenteres prosjektet av Bente Guro Møller, tidligere leder for Interkulturelt Museum, og regissør Nefise Özkal Lorenzten.

Filmen er basert på det antirasistiske prosjektet «Det hendte i går, det hender i dag» ved Interkulturelt kultursenter og museum 1995–2002 (i dag Interkulturelt Museum).

Reserver plass her

Din trygghet er viktig for oss. Som et smitteverntiltak må publikum forhåndsbestille plass, selv om arrangementene er gratis.

Digitalt foredrag med Janne Wilberg: En bunker kommer aldri alene

Oslo rommer en spennende bunkerhistorie som er ukjent for mange. Sett deg til rette i sofaen og bli med på en historisk reise fra ditt eget hjem. Se opptaket fra live-sending her.

Opptak fra torsdag 4. mars kl. 18.00

Se mer →
Live-foredrag | Opptak

Oslohistorieseminaret 2023: Nytt fra Oslos middelalder

Er du nysgjerrig på Oslos middelalder- og renessansehistorie? Vil du vite mer om de nye funnene som er gjort i forbindelse med utbyggingen av Follobanen og de siste tiårenes utgravninger i Bjørvika? Velkommen til Oslohistorieseminaret 2023!

Lørdag 14. oktober kl. 10–17

Se mer →
Historieseminar