God førjul! Se våre åpningstider for jul og nyttår her

5. juni 2020 samles tusenvis av mennesker i Oslos gater. «We can’t breathe» er skrevet med sort tusj på protestplakatene, i solidaritet med George Floyd og ofre for rasisme og politivold. Bli med tilbake til demonstrasjonen i 2020, og se plakater, fotografier, filmklipp og refleksjoner.

Tusenvis av mennesker møtte opp i sentrum av Oslo denne sommerdagen i 2020, til tross for at byen var preget av pandemi.

Demonstrasjonen «We can’t breathe – rettferdighet for George Floyd» ble arrangert av African Student Association (ASA) UiO og Afrikans Rising in Solidarity and Empowerment (ARISE) 5. juni 2020 på Eidsvoll plass. Arrangørene hadde et viktig mål: Å vise solidaritet med Floyd og ofre for rasisme og politivold i USA. Men de ville også fremme et annet budskap: At tiden er inne for et oppgjør med, og en ny dialog om rasisme i Norge.

I utstillingen blir publikum tatt med tilbake i tid, til 5. juni 2020, og får se originale protestplakater, fotografier og levende bilder samt refleksjoner fra noen av demonstrantene.

Kuratoromvisninger:

  • Lørdag 19. november kl. 13
  • Lørdag 26. november kl. 13

Omvisningene er gratis. Henvend deg i museumsbutikken når du kommer. Les mer her

I forbindelse med utstillingen vil det også bli gitt ut en katalog produsert av TrAP og designer João Doria i begynnelsen av 2023.

 


I samarbeid med Michelle A. Tisdel/LEV, The Oslo Desk, Memoar og TrAP.

Hovedfoto
Foto: Oda Aunan

Alle plakater
Plakater: LEV | Foto: Cronje Strøm

I samarbeid med:

Støttet av:

Fritt Ord
Kulturdepartementet

Praktisk Informasjon