Hvordan ta plass i en bydel som endrer seg dramatisk på kort tid? Hvordan kan lokalbefolkningen påvirke byutviklingen i nabolaget sitt? Blir de hørt og hvordan føles det?

VIKTIG INFO: Utstillingen er midlertidig på vent inntil museet kan åpne igjen. Følg med her for mer informasjon i ukene som kommer.

Utstillingen Damn. This Neighborhood is changing tar for seg gentrifiseringen på Grønland og Tøyen sett med lokalbefolkningens øyne og viser fotograf Ric Francis fotodokumentariske prosjekt fra Tøyen i Oslo. Utstillingen er basert på avisens 10 undersøkelser: Damn this neighbourhood is changing utgitt av kunst- og kulturprodusenten TrAP (Transcultural Arts Production) våren 2020.

Avisen 10 undersøkelser tar utgangspunkt i «stemmer innenfra» og inneholder ti artikler skrevet av personer som alle har et personlig forhold til bydelen sin og som gjennom egne erfaringer og betraktninger setter ord på gentrifiseringen de opplever i deres nærområde.

Fotograf Ric Francis vokste opp i et Harlem i New York som ikke lenger eksisterer på grunn av gentrifiseringen av bydelen. Nå bruker han sine egne erfaringer til å skildre utviklingen han opplever på Tøyen. Ric kom til Norge i 2017 og bor nå i Oslo.

Utstillingen viser også filmen av performancen «Sisters in Action» på Grønland.  Prosjektet er utviklet av kvinnenettverket United Sisters, kunstneren Helene Duckert og arkitektkontoret MMW i mai 2020.

Støttet av Fritt Ord

I samarbeid med TrAP