Bestilling

Marte Marie Ofstad marte.marie.ofstad@oslomuseum.no / 94 01 19 12

Hva er så spesielt med Grønland? Har elevene fordommer mot bydelen? Ta pulsen på Norges mest internasjonale bydel!

Museumspedagogen viser elevene Grønland med mål om å skape en bedre forståelse for hvordan kultur og samfunnsutvikling henger sammen.

Velg mellom to byvandringer:

• Tøyengata forever
    Innvandringshistorie, arbeiderområde og næringsliv. Vi besøker museumsleiligheten vår, som faktisk er en innvandrerleilighet!
  • Grønland for «grønnskollinger»
    Innvandringshistorie, religiøst mangfold og næringsliv. Grønlands torg har alltid vært en møteplass, men hvorfor?

Fra læreplanen i samfunnsfag, kompetansemål etter 10. trinn

• “(…) Gje døme på og diskutere kulturelle variasjonar og drøfte moglegheiter og utfordringa fleirkulturelle samfunn”.

Fra læreplan i religion og etikk, kompetansemål etter Vg3:

• “Presentere hovedtrekk ved religions- og livssynsmangfoldet i lokalsamfunnet og storsamfunnet i Norge”.