Velkommen til åpningen av kunstinstallasjonen Boundary i utstillingen Beyond Barcode. Det blir danseperformance og samtale med filosof Einar Duenger Bøhn og danser og koreograf Mathilde Caeyers om bevissthet og kunstig intelligens.

Fremtidsutstillingen Beyond Barcode på Interkulturelt Museum utfylles med en ny fremtidsspekulasjon: Med VR-installasjonen Boundary utforskes overføring av bevisstheten vår til andre, og begrensingene ved å oppleve verden fra andres perspektiv.

I forbindelse med åpningen inviterer vi til en samtale mellom danser og koreograf Mathilde Caeyers, som står bak VR-installasjonen, og filosof og forfatter Einar Duenger Bøhn, forfatter av boken “Teknologiens Filosofi”. Samtalen tar utgangspunkt i videoinstallasjonens tematikk om bevissthet og reflekterer over spørsmål om bevissthetens natur, definisjonen av intelligens og muligheten for kunstig intelligens å oppnå bevissthet.

Samtalen foregår i kaféen på museet. Den starter kl. 18 og varer i rundt 45 minutter med kunstneriske innslag.

Utstillingen Beyond Barcode er åpen hele dagen fra kl. 11. Installasjonen kan oppleves både før og etter samtalen.

Kaféen er åpen fra kl. 16 med enkel servering. Velkommen!

Boundary:

Boundary er en virtual reality dansefilm og installasjon som simulerer erfaringen av å besøke noen andres bevissthet. Dette er det nærmeste du kan komme noen andres erfaring av verden, likevel er det en begrensning i dette møtet.

Krediteringer

Mathilde Caeyers / Koreograf, kunstnerisk ansvarlig og tekstforfatter

Lofoten Filmkollektiv / Film og redigering

Karianne Andreassen / Medskapende danser

Guillermo Montecinos / Programmering

Stian Andreassen / Animasjon

Vega Drake / Installasjon

Foto: Mathilde Caeyers, bilde av danser Karianne Andreassen 

 


Prosjektet er støttet av Panta Rei Danseteater og Fond for Lyd og Bilde

Praktisk Informasjon