Bli med på boklansering av Harald Herresthals bok «Propaganda og motstand: Musikklivet i Oslo 1940-1945»

Nazi-Tyskland bygde operahus i Oslo, importerte tyske toppsolister og brukte musikk som propaganda under okkupasjonen. Som musikkhistoriker har Harald Herresthal vært opptatt av forholdet mellom politikk og musikk, og da byantikvar Janne Wilberg under en byomvisning fortalte at Terboven hadde tatt initiativ til å ominnrede det gamle filmhuset i Stortingsgaten 16 til en operafilial av Nationaltheateret, ble han inspirert til å finne ut mer om musikklivet i Oslo under okkupasjonen, for nettopp å skrive om hvordan musikken ble brukt i en politisk kamp. Emner som også berøres er norsk musikklivs reaksjoner på Quisling-regimets nazifiseringstiltak og hvordan NRK, Filharmonien, komponistene og utøverne innen de forskjellige musikkmiljøene forholdt seg til dette.

Under lanseringen vil Herresthal selv fortelle om prosjektet illustrert av lysbilder og lydinnslag. I tillegg vil professor og historiker Hans Fredrik Dahl si noe om bokens bidrag til forskningen rundt andre verdenskrig.

Museets direktør Lars Emil Hansen og forlegger Morten Ole Mørch vil ønske velkommen.

“Propaganda og motstand” er en rikt illustrert bok. Det vil bli anledning til å kjøpe den til redusert pris kr. 349 (normalpris kr. 398), og forfatteren signerer naturligvis gjerne for dem som ønsker det.

Praktisk Informasjon