God førjul! Se våre åpningstider for jul og nyttår her

Visste du at Norges største orgelfabrikk lå i Bogstadveien? Eller at det ble laget ski, staver og kjelker der? Boka «Bogstadveien. En gate blir til» handler om utviklingen i Bogstadveien fra de første boliger fram til i dag. Velkommen til boklansering på Bymuseet!

Holden 4

Finn Holden. Foto: Clemens Saers

Denne spennende hovedgaten ble opprinnelig anlagt i 1855 som en del av veien mellom Kristiania og den gamle storgården Bogstad i Sørkedalen. De første murhusene kom i 1884, men fra første stund var Bogstadveien en annerledes gate. Alle husene ble bygd med butikker i første etasje. Veien ble både en boliggate, en gjennomfartsvei og ikke minst en handlegate for hele strøket.

Melkebutikkene er erstattet med kafeer, men fortsatt har Bogstadveien en av byens mest levende bymiljøer.

Boka inneholder også en «guidet vandring» i ord og bilder langs Bogstadveien. Forfatteren Finn Holden vokste selv opp ved Bogstadveien. Boken er gjennomillustrert med gamle og nye bilder. Øystein Sandsdalen har tatt bildene fra Bogstadveien i dag. Også han har vokst opp i nærheten.

Velkommen til boklansering tirsdag 6. desember kl. 18 på Bymuseet i Frognerparken. Arrangementet er gratis og åpent for alle.