Hva kan vi gjøre for å se forbi merkelappene vi klistrer på hverandre? Forfatter Ewa Sapieżyńska har skrevet boka «Jeg er ikke polakken din». Hun bokbades av Ingrid Wergeland fra forlaget Manifest.

Boka «Jeg er ikke polakken din» kom ut i 2022, og nå skal forfatteren bokbades på Bymuseet. Gjennom sin egen historie, og i møter med andre polakker i Norge, lar Ewa Sapieżyńska oss få et sjeldent innblikk i Norges største innvandrergruppe. Det er både en personlig og politisk beretning om et Norge vi sjelden hører om; om fordommer, fremmedhet og utenforskap – men også om tilhørighet og om møter mellom mennesker.

Kommentar ved tidligere leder av LO i Oslo, Roy Pedersen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Museum og LO i Oslo.

Bevertning fra museumskaféen.

Om deltakerne

Ewa Sapieżyńska (f. 1980) er født og oppvokst i Polen. Hun flyttet til Norge i 2004, er sosiolog og jobber som politisk seniorrådgiver i Redd Barna. «Jeg er ikke polakken din» er hennes første bok.

Ingrid Wergeland (f. 1978) er sosiolog. Hun har blant annet vært politisk rådgiver for SV på Stortinget og journalist i NRK. Hun er kommunikasjonssjef i Manifest Tankesmie og Forlaget Manifest.

Roy Pedersen (f. 1953) er tidligere leder av Oslo Bygningsarbeiderforening og LO i Oslo (2009-2019)

I samarbeid med:

Praktisk Informasjon