VIKTIG INFO: Dette arrangementet er dessverre avlyst som følge av nye smitteverntiltak fra Oslo kommune. Alle som har reservert plass til arrangementet vil bli kontaktet med relevant informasjon.

I hvor stor grad var den norske scenedansen påvirket av internasjonal dansekunst første halvdel av 1900-tallet? Danseinformasjonens historiker Sigrid Ø. Svendal bruker Rita Tori og hennes kobling til Ballets Russes de Monte Carlo som eksempel for å vise hvordan påvirkningen foregikk.

Samtale om hvordan dansen har utviklet seg i dialog med internasjonale strømninger med kurator Ine Therese Berg og Savendal etter foredraget.

Sigrid Svendal. Foto: Tale Hendnes

Sigrid Svendal. Foto: Tale Hendnes

Sigrid Ø. Svendal er historiker med doktorgrad i historie og nå daglig leder ved Danseinformasjonen – det nasjonale kompetansesenteret for dansekunst. Hun har skrevet artikler til flere antologier og var i 2016 redaktør for antologien Bevegelser – Norsk dansekunst i 20 år. I 2019 var hun redaktør for magasinet Mer bevegelse, utgitt av Danseinformasjonen. Svendal har en treårig danse- og pedagogutdannelse.


Praktisk Informasjon