Bestilling

Miriam Rösler mir@oslomuseum.no / 40 20 46 39

Den første industrien i landet ble etablert ved Akerselva. Til elva kom ny teknologi og ny kapital. Industrien endret byen både demografisk, økonomisk og sosialt. Ta med elevene på en tidsreise der de får se kraften i elva og oppleve det autentiske fabrikkmiljøet og boligene slik de er bevart.

Vi formidler små og store fortellinger om arbeidslivet og hverdagen for fabrikkarbeiderne. Elevene tas med i samtaler om temaer som arbeiderklassens fremvekst, om arbeiderbevegelsens krav, fagforeninger, reglene i arbeidslivet i dag og den økonomiske vekstens betydning. Elva, fabrikkene og boligene danner rammen rundt undervisningen og elevene får selv oppleve området der industrien hadde sin begynnelse.

Elevene får besøke arbeiderleiligheten «Brenna»  fra 1848.

Se film fra arbeiderboligen her.

Til slutt går elevene i den fargerike utstillingen på Arbeidermuseet og får utforske temaer fra industrihistorien på egenhånd.

Vi tilbyr også rebus i nærmiljøet som elevene kan løse i etterkant av omvisningen.

Ressurser til for -og etterarbeid

Test ut arbeider-kahooten her

LÆREPLAN I SAMFUNNSFAG  Kompetansemål etter 10. årssteget, Utforskaren og Historie

• skape forteljingar om menneske frå ulike samfunn i fortid og notid og vise korleis livsvilkår og verdiar påverkar tankar og handlinger