Gjennom samtidskunst, arkeologisk materiale og arkivfunn fortelles historier om nordisk utvikling av vannkraft, og møtet mellom modernitet og tradisjonelle samfunn, fra Norge til Latin-Amerika og fra Sápmi til Nubia.

Kunstnere: Ignacio Acosta, Arild Våge Berge, Carolina Caycedo, Fadlabi, Hanni Kamaly, Keviselie, Theodor Kittelsen, Katarina Pirak Sikku og Ala Younis

Norge er verdensledende innen utvikling av vannkraft, en pålitelig og fornybar energikilde som dekker 90% av landets behov og er avgjørende for en lavkarbonfremtid; men vannkraftutbygging kan også bety inntrenging i naturlandskap, ødeleggelse av kulturarv og forstyrrelse av tradisjonelle levesett. All That Is Solid Melts Into Water ser på måten kunstnere har reagert på og reflektert over denne utviklingen.

På Interkulturelt Museum behandler kunstnerne Fadlabi og Hanni Kamaly konflikten mellom naturutnyttelse og tradisjonelle levesett i møte med en arkeologisk gjenstand fra Nubia-ekspedisjonen på 1960-tallet. På 1960-tallet gjennomførte de skandinaviske landene en UNESCO-initiert arkeologisk redningsaksjon i de nubiske områdene i Egypt og Sudan i forbindelse med byggingen av Aswandemningene.

Utstillingen er kuratert av Mariam Elnozahy og Rado Ištok.

 


Cassius Fadlabi, detalj fra The Weeping Hill, 2022. Foto: Uppsala Museum

I samarbeid med:

Støttet av:

Praktisk Informasjon