Kjole og draktsyerfaget feirer 100 år! Opplev utviklingen i motebildet fra tiden da man brukte nål, tråd og saks fram til dagens høyteknologiske maskiner.

Utstillingen og jubileet setter lys på håndverksfaget og håndverkeren, og får fram sømhistoriens plass i et skiftende marked og miljø. Syerskenes kamp for profesjonell utdanning og fagorganisering understreker at faget er en del av norsk kvinnekamp. 45 kjoler stilles ut, og alle antrekkene er sydd i Norge av en kjole- og draktsyer.

Kjolene viser hvordan motebildet har endret seg, samtidig som de alle representerer et førsteklasses håndverk. Plaggene speiler også samfunnsutviklingen fra den gang det var vanlig å ha egen sydame frem til dagens «Fast Fashion».

Utstillingen står til 27. januar.