BaByvandring: Lykkelig på løkka?

Starter 01.06.2017 12:00
Gro Røde fra Arbeidermuseet forteller spennende historier for BaBy-vandrerne. FOTO: SIRIL BULL HENSTEIN
Gro Røde fra Arbeidermuseet underholder med spennende historier om Oslo. FOTO: SIRIL BULL HENSTEIN

Før Grünerløkka ble forbundet med små kafeer, restauranter, barer, designbutikker, vintagebutikker – var «Grønneløkka» et arbeiderstrøk med murgårder, håndverksbedrifter, «nyttige» butikker og fabrikker.

I murgårdene på Grünerløkka bodde arbeiderfamiliene. På hjørnet av gårdene lå det melkebutikker, og til fabrikkene strømmet kvinner og menn til arbeid i industrien i de store teglsteinsbygningene. Livet som ble levd her er heldigvis blitt fortalt, og det fortelles fortsatt om lukter og mat, om lykke, ulykke og prat.

Vandringen vil gå innom hjørnesteinsbedrifter og by på spennende historier fra det område i Oslo som kanskje har gjennomgått størst forvandling.

Historiker og formidlingsansvarlig på Arbeidermuseet, Gro Røde leder oss gjennom Løkkas spennende historie.

Møtested: Foran Paulus kirke på Birkelunden (Thorvald Meyers gate 1)
Når: Torsdag 1. juni kl. 12
Hva: BaByvandring