engelsk-flagg   norsk-flagg
Oslo Museum

Barnetilbud i helgene på Bymuseet

Barnas testpanel: Frida, Mikkel og Edward. FOTO: HANNA GOGSTAD / OSLO MUSEUM

Mikkel rundPå Sporet! 

Museumsdetektiven løser saken
Bli en ekte detektiv! Barna får et spennende oppdrag i utstillingen «OsLove – byhistorie for begynnere» og blir utstyrt med kart og koffert.

Når museumsdetektivene tar saken må de finne bønnelua til Hassan, perlekjedet til Madam Roll og grave etter skatter i sanden som arkeologer. Oppdraget krever litt leseferdigheter, men er åpent for alle aldersgrupper.

Premie og diplom til alle som deltar!  
Pris: Kr 60 for barn. Gratis for voksne.

Når: Søndager kl. 13 

Barneapp

Bydetektiven

Med den nylanserte appen «Bydetektiven» blir historien levende. Ved hjelp av teknologien utvidet virkelighet (augmented reality) kan du se inn i fortiden.

Målet er å finne 10 historiske stasjoner i utstillingen «OsLove – byhistorie for begynnere». Med appen kan du bli med inn i 2-romsleiligheten til en storfamilie, oppleve kraften til Akerselva og se hvordan Karl Johan har forandret seg.

Ipoder til låns i museumsbutikken. Du kan laste ned appen på egen telefon her (kun Apple). Appen fungerer kun på Bymuseet.

Premie og diplom til alle som deltar!
Pris: Gratis for barn og voksne. Anbefalt alder: 5 til 12 år 

Når: I museets åpningstider. Tirsdag—søndag kl. 11—16 

Eventyr

Eventyr på Frogner

Nå kan barna reise tilbake i tid og oppleve Frogner hovedgård anno 1865. Barna får høre om det spennende livet på gården og får muligheten til å smake på historien. Til slutt får barna besøke et barnerom med leker fra 1800-tallet.

Frogner hovedgård er en herregård med røtter tilbake til 1700-tallet. Frem til 1909 var dette et sted hvor rike borgere bodde, ferierte og inviterte til flotte selskap. Av barna som bodde her ble oppveksten på Frogner beskrevet som et rent eventyr og et paradis for barn.

Pris: Kr 60 for barn. Gratis for voksne. 

Når: Lørdager kl. 13 

Praktisk informasjon