Møt ni skeive personer som forteller fra sine liv, og som deler erfaringer rundt det å være forelsket i en av samme kjønn.

Historier om skeiv kjærlighet

For over 40 år siden, i 1972, ble loven som forbød seksuelle forbindelser mellom menn opphevet. Likevel føler fortsatt mange «skam» når de oppdager at de er forelsket i en av samme kjønn.

Mange skeive opplever også ulike former for diskriminering og at de ikke har samme handlingsrom som heteroseksuelle. Og fortsatt er «homo» et av de mest brukte skjellsordene i norske skolegårder. Hvorfor er det sånn?
I denne utstillingen møter vi ni skeive personer som forteller fra sine liv, og som deler tanker og erfaringer rundt det å være forelsket i en av samme kjønn.

Historiene som fortelles i utstillingen er unike, og erfaringene forskjellige. Likevel handler de om temaer vi alle kjenner oss igjen i; ønsket om respekt og aksept for å være den man er, og om muligheten til å gi og motta kjærlighet.

I anledning Oslo Pride relanserer vi utstillingen «Si meg hvem du elsker..» på Bymuseet i Frognerparken. Utstillingen ble først produsert av Oslo Museum i 2009 og er tidligere vist på Interkulturelt Museum. Deler av utstillingen inngår også i Bymuseets faste utstilling «OsLove – Byhistorie for begynnere».