Open House Oslo

Visste du at Grønland Kulturstasjon som huser Interkulturelt Museum var Grønlands politistasjon med arrestceller frem til 1978?

Omvisning for barn kl. 12 og 14

I helgen kan barna bli med inn i arrestcellene som i dag blir brukt til utstillingslokaler.  Her møter de fangen «Ruth» som forteller hemmeligheter fra fengselslivet. Hva spiste hun? Hva drakk hun, hvor bodde hun og hvilke lyder holdt henne våken om natten? Barna kan foreslå egen fengselsmat og bli med på filt- og tallerken verksted.

Omvisning ved skuespiller og museumsvert Karen Louise Vuttudal Grindvold

Omvisning kl. 12 og 14

Vil du vite mer om arkitekturen til Grønlands tidligere politistasjon med tilhørende arrestceller? Arrestcellene på den gamle politistasjonen blir i dag brukt til utstillingslokaler. Konferansesalen er politiets gamle gymsal og kontorene er tidligere personalleiligheter. Huset ble oppført 1900–1902 og var politistasjon fram til 1978 av arkitekt Balthazar Lange.

Omvisning ved seniorkurator Annelise Bothner-By