" />

Lisa Pacini sitt arkitektoniske skulpturprosjekt «Monument to a Fence» ser nærmere på hvordan fordommer utfordrer fysiske og mentale barrierer mellom folk.

Monument to a Fence
Interkulturelt Museum presenterer kunstner Lisa Pacinis skulptur «Monument to a Fence» som midlertidig er plassert på Annette Thommessens plass. Denne plassen markerer forbindelsen mellom Grønland og Bjørvika, mellom de fattigste og rikeste områdene i en bydel med store forskjeller. Skulpturen er utformet som et gjerde og kunstneren utfordrer de fysiske og mentale grensene som oppstår folk i mellom som resultat av frykt for annerledeshet.

You are never Alone
Installasjonen «You are never Alone» på Interkulturelt Museum er nå åpen for publikum. Annette Thommessens plass ligger et steinkast fra Interkulturelt Museum og lar seg dermed fint kombinere med et besøk i den fascinerende speilcellen der møtet med deg selv blir uunngåelig.

Prosjektet er støttet av NBK, Bjørvika Utvikling og Oslo Kommune.

Annette Thommessen stiftet Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) i 1984. Plassen er oppkalt etter henne for å hedre hennes minne og stimulere andre til å fortsette å kjempe for asylsøkeres rettigheter.