Bestilling

Else Martinsen 23 28 41 89 / em@oslomuseum.no

Musikkteater ble kalt «syngestykker» på 1700- og 1800-tallet og var svært populære. Etter hvert fikk vi musikalen med både dans og sang på et høyt nivå, slik som i «Cats» som hadde premiere i 1985 på Det Norske Teatret. Tramteatrets siste forestilling «Rats» var som tittel en satirisk etterligning av «Cats», og de kalte oppsetningen for «rotticalen».

Var det en musikkrevy eller en kabaret? Vi ser på «Cats» scenografimodell og elevene finner ut hvordan farger og form kan påvirke, og hvilke sceniske grep som er brukt for at danserne skal bli små som katter. Det var T.S. Eliots (1888-1965) modernistiske kattedikt som hadde inspirert til «Cats». Tramteatret (1976-86) skapte musikkrevyer med treffende humor og satire.

Fra læreplanen for programområde drama:
TEATER I PERSPEKTIV 1:
Drøfte historiske og kulturelle forutsetninger for ulike teateruttrykk
TEATER I PERSPEKTIV 2:
Presentere en teaterform og drøfte forhold mellom tekst uttrykk, sal og scene
Analyser forestillinger i et sosialt og kulturelt perspektiv
Drøfte teatrets funksjon og betydning i et lokalsamfunn.