Bestilling

Marte Marie Ofstad marte.marie.ofstad@oslomuseum.no / 94 01 19 12

Hva er så spesielt med Grønland? Har elevene fordommer mot bydelen? Ta pulsen på Norges mest internasjonale bydel!

Museumspedagogen viser elevene Grønland med mål om å skape en bedre forståelse for hvordan kultur og samfunnsutvikling henger sammen.

Velg mellom to byvandringer

Tøyengata forever
Innvandringshistorie, arbeiderområde og næringsliv. Vi besøker museumsleiligheten vår, som faktisk er en innvandrerleilighet!

Grønland for «grønnskollinger»
Innvandringshistorie, religiøst mangfold og næringsliv. Grønlands torg har alltid vært en møteplass, men hvorfor?

Lærerplan
Fra læreplanen i samfunnsfag, kompetansemål etter 10. trinn
(…) gje døme på og diskutere kulturelle variasjonar og drøfte moglegheiter og utfordringa fleirkulturelle samfunn.
Fra læreplan i religion og etikk, kompetansemål etter Vg3:
presentere hovedtrekk ved religions- og livssynsmangfoldet i lokalsamfunnet og storsamfunnet i Norge.