Bydetektiven er en app som gjør historien levende! Med teknologien utvidet virkelighet (augmented reality) kan du se inn i fortiden. 

I appen kan man blant annet se inn i toromsleiligheten til en storfamilie, oppleve kraften til Akerselva og se hvordan Karl Johan har forandret seg gjennom årene.

Målet er å finne 10 historiske stasjoner i utstillingen «OsLove – byhistorie for begynnere», og alle som deltar får både premie og diplom.

  • Punktene er å finne i kjelleren der OsLove er utstilt
  • Du finner små forstørrelsesglass i utstillingen i nærheten av der punktet er.

iPod touch til utlån i museumsbutikken. Appen kan lastes ned på IOS-telefoner

Barnetilbud på Bymuseet

Førjul på Frogner

Vil du oppleve skikkelig julestemning sånn som i gamledager? I over 30 år har Bymuseet invitert hele Oslo til det som kalles "byens koseligste juleverksted".

Søndag 3. desember kl. 11 - 16

Se mer →
Juleverksted

Bydetektiven

Den nylanserte appen «Bydetektiven» gjør historien levende. Med teknologien utvidet virkelighet (augmented reality) kan du se inn i toromsleiligheten til en storfamilie, oppleve kraften til Akerselva og se hvordan Karl Johan har forandret seg gjennom årene. Premie og diplom til alle som deltar!

Tirsdag - søndag kl. 11

Se mer →
I museets åpningstider

På sporet!

Bli en ekte detektiv! Barna får et spennende oppdrag i utstillingen «OsLove – byhistorie for begynnere» og blir utstyrt med kart og koffert.

Søndager kl. 13

Se mer →
Barnetilbud

Eventyr på Frogner

Reis tilbake i tid og opplev Frogner hovedgård anno 1865. Barna får høre om det spennende livet på gården og får muligheten til å smake på historien.

Se mer →
Lørdager kl. 13

Praktisk Informasjon