Bestilling

Miriam Rösler mir@oslomuseum.no / 40 20 46 39

Hvordan var livet langs Akerselva før i tiden? Historisk minivandring langs Akerselva med historier om kraften i elva og arbeidernes liv for 150 år siden.

På vandringen mellom de gamle bygningene trekkes elevene inn i refleksjoner om livet i dag og livet før. Inne i utstillingen får elevene utforske fabrikklivet:  Hva laget de? Hvem jobbet her? Hvem var fabrikksjef?

Vi avslutter besøket i arbeiderboligen Brenna. Her får elevene oppleve et ekte arbeiderhjem.

Museumspedagogen tilpasser undervisningen til barnegruppen.

Undervisningsopplegget tilpasses barnegruppen
LÆREPLAN I SAMFUNNSFAG (SAF 1-03), Kompetansemål etter 4. årssteget, Historie
• finne informasjon om og presentere eigen familie for ein til to menneskealdrar sidan og fortelje om korleis levevis, levekår og kjønnsroller har endra seg
• kjenne att historiske spor i eige lokalmiljø og undersøkje lokale samlingar og minnesmerke